Onderstaande producten laten zien wat er zoal mogelijk is met verschillende materialen passend bij verschillende soorten wensen en karaktereigenschappen. Ze zijn gemaakt op basis van fictieve personen.

Urnen

 • De creatieve vrouw

  Deze 59 jarige creatieve vrouw van katholieke huize droeg bijna altijd een blauwe spijkerbroek. En het liefst een mooi gouden speldje op haar blouse. Daarop een mooi jasje, zoals bijvoorbeeld een rode. Ze had een horloge tik, elke dag bijna droeg ze een andere. Als jonge meid zat ze bij de Nederlandse gidsen beweging. Nu was ze fanatiek golfer, sociaal bewogen maar was het liefste thuis bij haar gezin. Ze was heel creatief en maakte bijvoorbeeld voor mensen in de buurt zonder familie rond de kerst mooie kaarshouders.

  De urn is een voorraad bus waar haar koekjes inzaten. Een spijkerbroek en rood jasje is gebruikt voor het grootste gedeelte. Verder zie je een paar van haar horloges terug met ringetje van haar eraan, de Nederlandse gidsen medaille een gouden speldje bovenop. Een urn die haar kleuren en karakter karakteriseert.

 • De slotenmaker

  Deze stoere man, slechts 43 jaren jong, was een rustig iemand, duidelijk, rechtlijnig en geliefd maar geen geliefde. Hij was een bevlogen gitarist, speelde met veel passie. Hij droeg altijd een ketting die hij in zijn jonge jaren in Kongo had gekregen toen hij hier solo reisde. Van beroep was hij slotenmaker. Hij had thuis hele oude versies als verzameling.

  De mooie urn is gemaakt van zandsteen, zijn eigen bruinleren jas is gebruikt. Ook onderdelen van het binnenste van een van zijn sloten uit de verzameling. De ketting uit Kongo is net als een snaar van zijn gitaar en een plectrum gebruikt in het geheel. De veren symboliseren zijn bevlogenheid. De urn straalt ook het rustige, duidelijke en rechtlijnige van deze man uit.

 • De avontuurlijke natuurliefhebber

  Deze 62 jarige avontuurlijke man had zijn eigen bootje. Waarmee hij regelmatig ging vissen met zijn vier kinderen. Veel van de wereld heeft hij al gezien bij zijn reizen en hij genoot dan erg van de natuur. Hij was een gelovig man en droeg dit ook uit.

  Zijn eigen wijnkoeler (een echte wijnkenner), is als urn gebruikt, zijn favoriete jas gebruik, knopen hiervan, een dobber. Verder het kruis van een rozen krans en vier bretel strengen met een plaatje van de wereld, symboliseren zijn vier kinderen.

 • De interieur designer

  Zijn motto was minder is meer. Hij was een kunstzinnige maar rustige en frisse jonge man van 32 jaar. En werkte als interieur designer. Hij en zijn vriendin fietsten graag hele stukken met de mountainbike. Deze gepersonaliseerde urnen zijn voor zijn ouders en zijn zus. De armbanden voor beste vriend, vriendin en zus. Zijn favoriete overhemd en spijkerbroek zijn hiervoor gebruikt. De rest van zijn as is verstrooid over hun favoriete fietsroute. De houten urnen zijn gemaakt door Michel van Waddenwood!

 • De sportieve jagersvrouw

  Deze sportieve 69 jarige dame is een echte natuurliefhebster. Ze is dagelijks te vinden in het bos. Ze wandelt dan lange routes met haar hond, en geniet van de vogels, de reeën, van alles wat ze in het bos vindt. Haar man is jager en loopt regelmatig met haar mee. Ze loopt graag hard, doet mee aan triatlons en is altijd netjes verzorgd met meestal groene tinten. Dit is haar lievelingskleur.

  De urn is van hout gemaakt, haar groene lang leren jas is gebruikt, evenals haar tuincanvas. Je ziet haar hardloop sensor terug, haar ketting, een horloge. Veren van een fazant door haarzelf in het bos verzameld en hulzen van een oude luchtbuks van haar man.

 • De militair

  Hij werkte bij defensie, spaarde pins van RAAF, in zijn vrije tijd maakte hij meubels. Hij was terminaal ziek en heeft voor zijn vrouw, zoon en dochter een urn gedraaid. Deze gepersonaliseerde urn is voor zijn dochter. 

 • De militair #2

  Hij werkte bij defensie, spaarde pins van o.a. de RAAF, in zijn vrije tijd maakte hij meubels. Hij was terminaal ziek en heeft voor zijn vrouw, zoon en dochter een urn gedraaid voor zijn eigen as. Deze urnen heb ik met voor hem karakteriserende materialen verder gepersonaliseerd. Deze urn is voor zijn 28 jarige zoon.

 • De militair #3

  Hij werkte bij defensie, spaarde pins van o.a. De RAAF. In zijn vrije tijd maakte hij meubels. Hij was terminaal ziek en heeft voor zijn vrouw, zoon en dochter een urn gedraaid voor zijn eigen as. Deze urn is voor zijn vrouw. Met voor hem karakteriserende materialen heb ik deze urn verder gepersonaliseerd. De gedroogde roos is van een boeket die hij zijn vrouw heeft gegeven voor hun 1 jarig trouwjubileum.

 • De vrouw met de groene vingers

  Ze was een rustige introverte vrouw, getrouwd zonder kinderen. Ze had een goed hart en veel vrienden. Had een baan als projectmanager en was een harde werker. Planten waren bij haar in goede handen en ze verzorgde dan ook vaak de planten van vrienden tijdens hun vakanties. Ze droeg graag zwarte kleding. Met voor haar karakteriserende materialen heb ik deze urn gepersonaliseerd. De rest van haar as is verstrooid door haar man en vrienden tijdens een wandeling in het bos. De urn is van Bianco Carrara uit Italië.

 • De diva

  Deze 64 jarige vrouw was echt een diva. Qua uiterlijk een klassiek maar extravagant type. Altijd netjes de deur uit. Make-up op, mooie sieraden om, goed en vrouwelijk gekleed. En de broche mocht dan niet ontbreken. Haar lievelingskleur was groen. Ze had geen eigen gezin en was hier content mee. Ze had een bescheiden vriendenclub waar ze regelmatig mee naar het toneel ging en was daar een graag geziene gast.

  De urn is een klassieke urn, het zwarte leer wat is gebruikt, komt van haar lievelingsstoel. De broche, ring, ketting en oorbellen zijn ook gebruikt.

Herinnerings-armbanden

 • De creatieve vrouw

  Deze 59 jarige huiselijke vrouw had een dochter en zus. Voor hen is haar rood leren jasje gebruikt om een unieke armband te maken. Bij de armband voor haar dochter is ook een stukje van haar spijkerbroek gebruikt, die ze altijd droeg. En bij haar zus een lint uit de knutselkast van deze creatieve vrouw. Vele uurtjes had ze met haar zus mooie spullen gecreëerd. Zo hebben de dochter en haar zus een heel persoonlijke armband.

 • De slotenmaker

  Van deze stoere man van 43 jaar is zijn eigen bruinleren jas in stroken gesneden. Deze zijn gebruikt om herinneringsarmbanden te maken. Zo is er een voor zijn vriendin gemaakt en voor een bevriend stel. De veer die bij een armband is gebruikt symboliseert zijn bevlogenheid. De zwarte rits komt van een zakje in zijn jas.

 • De avontuurlijke natuurliefhebber

  Deze avontuurlijke 63 jarige vader heeft veel van de wereld gezien. Zijn jas is gebruikt om passende armbanden voor zijn vier kinderen te maken. Zo is hij tijdens hun reizen nog steeds bij hen.

 • De interieur designer

  Van deze frisse jonge man zijn het favoriete overhemd en een spijkerbroek zijn gebruikt om mooie persoonlijke armbanden te maken. Deze zijn voor zijn voor zijn beste vriend, vriendin en zus. Zo dragen ze hem een beetje bij zich.

 • De sportieve jagersvrouw

  Dat haar lievelingskleur groen was, zou je niet verbazen als je haar had gekend. Van haar groene jas zijn persoonlijke armbanden gemaakt voor haar man en twee goede vriendinnen van deze natuurliefhebster. Ook is één van haar spijkerbroeken gebruikt en een ketting die ze van een goede vriendin had gekregen. Deze armband is omkeerbaar.

 • De militair

  Van deze militair zijn twee t-shirts en zijn tas gebruikt, om mooie herinneringsarmbanden te maken voor zijn vrouw, zoon en dochter. Ze dragen hem regelmatig en voelen zich zo dichter bij hun lieve vader.

 • De dierenarts

  Van deze dame zijn van haar zwarte spijkerbroek, een groen jackje en haar riem gebruikt bij het maken van deze herinneringsarmbanden. De armbanden zijn voor haar geliefde Theresa en haar twee dochters.

 • De hippe oma

  Voor haar 5 volwassen kinderen van een lieve en hippe 84 jarige oma, zijn herinneringsarmbanden gemaakt. Haar spijkerbroek, blauwe T-shirt, leer van haar witte tasje en een aantal van haar kettinkjes zijn gebruikt hiervoor. Zo hebben ze allemaal een mooi uniek sieraad. En alleen zij weten dat het gemaakt is van spullen van hun lieve moeder.

 • De klokkenmaker

  Voor de twee volwassen kinderen en zijn beste vriend zijn van materialen die voor deze klokkenmaker kenmerkend zijn, herinneringsarmbanden gemaakt. Zo is zijn spijkerbroek gebruikt en zijn er schaakstukken verwerkt in meerdere armbanden.

 • De vrouw met de groene vingers

  Voor haar twee zussen van de overleden 43 jarige, zijn van haar tas en riem herinneringsarmbanden gemaakt. Zo dragen ze haar niet alleen in hun hart maar ook om hun pols.

 • De diva

  Deze herinneringsarmband is gemaakt voor de beste vriendin van 64 jarige vrouw. Deze strook zwart leer komt van haar lievelingsstoel. Het bedeltje is groen, haar lievelingskleur.